Welkom in groep 1

Op 28 augustus stonden de kinderen te trappelen om weer naar school te gaan, want wat duurt vakantie toch lang! Een aantal kinderen hadden voor de vakantie al kennis gemaakt. Alle kleuters kwamen binnen met hun moeder en/of vader, maar wilden het eigenlijk graag alleen doen. Na een half uurtje waren de ouders dus al terug naar huis. De komende periode komen er steeds kleuters bij.

Op de eerste dag starten we dit jaar met het thema Communicatie. We leren hoe we met elkaar om moeten gaan en wat de regels in de klas en in de school zijn. Spelenderwijs voelen de kinderen zich steeds meer thuis en vanuit een vertrouwd gevoel, je thuis voelen in de groep, kun je heel veel leren. Niet alleen van de juf, maar ook van elkaar! Ook in groep 1 wordt er geleerd, al lijkt dat veel op spelen. We werken met de methode Kleuterplein. Ieder jaar is verdeeld in 8 thema’s en daarnaast werken we natuurlijk over de Kinderboekenweek en is er ieder jaar een project met alle groepen. In Kleuterplein staat Raai de Kraai centraal. Hij woont in een boom in de klas en neemt ons mee door de thema’s. Er worden veel verhaaltjes verteld, maar kun je die ook terug vertellen? Opzegversjes, rijm- en taalspelletjes, rekenen, Engels, drama, muziek en wat te denken van spelen in de speelzaal en buiten? We gaan naar de bieb met juf Monique en juf Elly komt muziekles geven! We leren hoe we op een plezierige manier met elkaar om moeten gaan; niet alleen in de groep maar ook met de grotere kinderen van de school! Al met al een leuk en gevarieerd programma waarin we de kinderen gelegenheid geven om zich optimaal en in harmonie te ontwikkelen. Groep 1 is van maandag t/m donderdag op school; op vrijdag zijn de kinderen vrij!