Hallo, dit zijn de 11 leerlingen van groep 2. Schooljaar 2017-2018. In onze groep zijn 2 juffen. Op maandag en dinsdag ziet u juf Marleen en woensdag, donderdag en vrijdag ziet u juf Elly. Om de 2 weken gaan we op maandag naar juf Monique van de bibliotheek, zij laat ons leuke prentenboeken zien op het digibord, maar laat ons ook kennismaken met letters en cijfers. Ja, in groep 2 gaan we daar al mee aan de slag, maar er blijft natuurlijk ook nog tijd genoeg over voor het spelen. Juf Elly geeft AMV en muziek. Vanaf groep 2 gaan we werken met een takenkaart, op deze kaart staan 4 werkjes die we in een week af moeten hebben. Als we een werkje klaar hebben mogen we er een sticker bij plakken zodat we bij kunnen houden welk werkje we al gedaan hebben. Verder werken de juffen met "Kleuterplein", een leidraad voor het hele schooljaar. Bij ieder nieuw thema krijgt u een ouderbrief, zodat u zoveel mogelijk op de hoogte blijft.

Ieder dag beginnen we met een inloop en een kleine kring, we gaan werken met opdrachtjes aan de tafels en als het goed weer is spelen we buiten en bij slecht weer spelen we in onze speelzaal. 's Middags mogen we wat vaker vrij kiezen maar soms gaat de juf ook extra oefenen met een groepje, dan mogen de andere kinderen niet storen (zelfstandig werken). Dit is een globaal overzicht van onze groep en het werk.

En dit wordt vaak in de klas gezegd : VAN PROBEREN KAN JE LEREN!